Hoe komt een Financieel Plan tot stand

punt 1 Monique Beemsterboer financieel advies

Wanneer er naar aanleiding van een vrijblijvend kennismakingsgesprek besloten wordt om een financieel plan op te stellen ontvangt u een korte vragenlijst met een verzoek voor opsturen van alle benodigde financiële en juridische documenten. Op basis hiervan bereken ik uw huidige inkomens- en vermogenspositie.

punt 2 van het Financieel Plan Monique Beemsterboer financieel advies

Tijdens een inventarisatiegesprek neem ik uitgebreid de tijd om uw wensen en doelstellingen te bespreken en goed in beeld te krijgen; aan de hand van meerdere scenario’s en rekenmethodes toets ik uw bestaande situatie aan uw wensen en plannen voor de toekomst.

punt 3 van het Financieel Plan Monique Beemsterboer financieel advies

Naar aanleiding hiervan volgt een tweede gesprek waarbij ik u de mogelijkheden presenteer. Tijdens dit gesprek wordt in samenspraak met u het optimale scenario bepaald, waarmee uw wensen en doelstellingen (zoveel mogelijk) kunnen worden gerealiseerd.

punt 4 van het Plan Monique Beemsterboer financieel advies

Dit scenario wordt door mij uitgewerkt in een rapport. U ontvangt dit uitgewerkte Financieel Plan vervolgens met heldere aanbevelingen.

punt 5 van het Plan Monique Beemsterboer financieel advies

In het afrondende persoonlijk gesprek bespreken wij het plan en kunnen eventueel vervolgstappen worden ondernomen.

“Life happens when you are making plans”

Het uitgebrachte plan biedt u objectieve handvatten om uw financiële toekomst in overeenstemming met uw wensen te plannen. In mijn advies worden geen specifieke aanbieders van financiële producten aanbevolen. Het plan is uiteindelijk een moment opname, “life happens when you are making plans”, het is dus raadzaam om uw financiële plan periodiek te actualiseren en bij veranderde omstandigheden of wensen.